Slăbesc rapid sau slăbesc încet?

Slăbesc rapid ?Care metodă funcţionează mai bine?!

un plan de slăbire rapidă cu un consum mai mic de calorii sau un plan de slăbire mai lent cu un consum mai mare de calorii?

Răspunsul pentru această întrebare l-au căutat şi cei de la Journal of Clinical Outcomes Managment in cerecetarea lor publică şi pe care doresc să îl citeşti mai depare.

Ei au alcătuit două grupuri de subecţi

  • un grup de subiecţi au consumat 500 de calorii zilnic, timp de cinci săptămâni
  • alt grup care au consumat 1200 de calorii zilnic, timp de 12 săptămâni

La finalul fiecărei perioade de dietă, cercetătorii au obesrcat că fiecare grup au pierdut aproximativ la fel de multe kilograme; 8 kg în cazul planului mai bogat în calorii şi 9 kg în cazul celui mai scurt, cu puţine calorii.

Interesant este că deşi fiecare grup a slăbit aproximativ la fel de mult, cercetători au obeservat că cei cu dieta săracă în calorii au pierdut de mai mult de două ori şi jumatate mai multa masă musculară (circa 1,5 Kg) comparatin cu cei cu dieta pe termen mai lung (circa 0,600 Kg).

Cercetătorii au speculat că o parte din această diferenţa s+ar datora perderii mai mari din rezerva de apă din organism şi glocogen decît din masa musculară, în cazul dietei pe termen scurt, dar au obesrvat că totuşi “slăbirea rapidă poate expune pacienţii la un risc mai ridicat de pierdere preferenţială a masei musculare”.

Ce concluzii putem trage şi noi de aici? – dacă vrei să slabeşti nu te grăbi şi continuă sa faci antrenament pentru a minimiza pierderea de masă musculară. Consider ca e bine sa-ţi reamintesc că cu cît reţii mai mulţi muşchi, cu atît metabolismul va funcţiona mai bine.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required

X