Azi v-am pregătit o dietă simplă, sănatoasă, care să vă ajute să slăbiţi simplu, uşor şi sănătos, care poate să fie transformată într-un stil de viaţă foarte sănatos.

Este o problemă foarte mare cu greutatea asta mare în plus, o statistică îngirjorătoare ne arată că peste jumătatea populaţiei de adulţi a României este supraponderală (BMI >25). Nu este deloc un scenariu plăcut pentru că de multe ori această greutate în plus este asociată cu diabet de tip 2, hypertensiune, boli de inimă şi infarct, probleme renale, probleme hepatice, artrită şi lista continuă cu multe asftel de probleme care pot sa apară din cauza acestei greutăţi in plus.

Aşa cum am menţionat in titlu, această dietă este simplă, uşor de urmat, sănatoasă cu alimente pe care le aveţi la îndemână şi tot ce faceţi pentru a avea succes cu ea este să urmaţi un set de reguli foarte simple şi să folosiţi alimentele menţionate de mine. Nu vă faceţi griji, sunt alimente pe care le aveţi la îndemâna, nu sunt alimnete exotice şi sunt sigur că veţi avea rezultate foarte bune, fară să vă înfometaţi si fără efecte secundare cu această dietă.

Program de slăbit simplu şi sănătos.

Trebuie să te asiguri ca dormi între 7 şi 9 ore pe zi. Este foarte important să te asiguri ca dormi suficient pentru buna funcţionare a organismului ştiind că hormonii care sunt reglaţi de somn ne avecteza procesul de slăbire.

Nu este ceva ce eu invetez, este o bază stinţifică reală şi te rog să dormi suficient, o să îmi mulţumeşti mai trâziu, dacă o faci cum trebuie această dietă va creea un deficit caloric şi vreau să mă asigur că vei putea să beneficiezi la maximum de pe urma ei şi ca vei slabi într-un mod cât mai sănătos. Nu trişa pentru că te vei fura pe tine. Este destul de logic, nicio dietă nu va funţiona daca nu o respecţi, aşa că te rog motivează-te şi urmez-o pentru că aşa cum o prezint ar trebui să funcţioneze pentru majoritatea oamenilor.

Program de slăbit simplu şi sănătos.

Nu mai gătiţi cu ulei – de fiecare dată cînd puneţi ulei în tigaie, adăugaţi calorii extra de care nu aveţi nevoie. Uleiul ca şi si orice altă grasime contine 9 kilocalorii pe gram şi este cea mai abundentă formă de energie din alimetaţia noastră. Cumpăraţi-vă o tigaie care să nu lipească, de calitate şi o să vă mulţumiţi cu timpul pentru că aţi facut investiţia asta.

Această dietă este alcătuită din trei mese si o gustare – nu contează când le consumaţi, tot ce conteză este să consumaţi alimentele pe care vi le prezint şi evetual să le asejaţi pe farfurie aşa cum vă explic.

Veţi împarţii farfuria in trei parţi – fiecare parte va avea o categorie de alimente.

Prima categorie va fi reprezentată de carbohidraţii fibroşi – aceştea ar trebui să ocupe aprox. 40% din farfuria voastră iar dacă ne referim la grame, ar trebui să fie undeva pe la 200-300 gr. şi puteţi să îi combinaţi între ei.

Cîteva exemple de carbohidaţi – brocoli, ardei, ciuperci, roşii, castraveţi, ţelină, conopidă, fasole verde, spanac, lăptuci, vatză, linte, vinete, etc.

Grupa 2 de alimente din farfurie este alcăctuită din alimete bogate în proteine şi trebuie să coţină 30-40% din farfurie sau 150-200 gr. alimente negătite!!!

Dacă gătim carne, alegem carne slabă în grăsime. Eliminăm pielea, iar dacă alegem lactate precum brînza, le alegem pe acele slabe.

Această grupă cuprinde cărnurile, atenţie, neprocesate – pui, porc, vită, oaie, peste, brînză, tofu, soia, etc.

Partea a 3-a a farfuriei ar trebui să conţină carbohidraţi bogaţi in amidon. aceştea ne vor oferii energie pentru efortul zilnic şi nu ar trebui să ne ocupe mai mult de 20% din farfuria noastră, maximum 100 gr. alimete gătite – cartofi albi, cartofi dulci, orez, ovăz, paste integrale, couscous, fasole, mazăre, etc.

Extra pe lângă aceste 3 mese sunt 2 linguri de ulei sau 40 gr. alune ori nuci sau 1/2 avocado, oţet, condimete la alegere.

Iar ca şi gustare aveţi de ales intre o cupă 30gr. de izolat proteic din zer amestacat cu apa sau 150 gr de fructe – capşuni, afine, zmeură, mure, fragi, goji, merisoare, cocăze, etc.

Program de slăbit simplu şi sănatos.

In dreapta sus, aveţi un calculator de calorii şi va rog să il folosiţi pentru a vedea exact de câtă mâncare aveţi nevoie pentru ca să slăbiţi.

Pe lîngă această dietă vă recomand să faceţi miscare 40-50 min. de 3-4 ori pe săptamâna. Aici puteţi alege să mergeţi pe jos, intr+un ritm mai alert, ori să pedalaţi pe bicicletă sau sa mergeti la o sală de sport unde să vă indrume un antrenor de fitness autorizat pentru a avea cele mai bune rezulate.

Dacă aveţi întrebari suplimentare, ori aveti nevoie de îndrumare, vă stau la dispoziţie cu sfaturi pentru a ajunge la o formă fizică cît mai bună.

La fel, dacă aveţi nevoie de un atrenor de fitness, autorizat, care sa vă ajute să slăbiţi ori să vă tonifiaţi corpul vă ajut cu drag.

X