Durata antrenamentului cardio

Azi, doresc sa va explic despre durata antrenamentului cardio.

De-a lungul timpului au fost multe “mituri” păreri care păreau avizate, poate unele dovedite, în parte, ştintific despre durata ideală a antrenamentului cardio pentru cei ce pracatică fitness-ul sau culturismul.

Cei ce doreau creştere în masă musculară, evitau să practice antrenamente de tip cardio, pentru că ei credeau că acest tip de antrenament le periclitează crestera in masă musculară.

Antrenori recomandau ca antrenamentul de rezistenţă să fie de cel puţin 20 minunte, până la 40 de minute, pentru a ajunge în zona metabolică a arderilor grăsimilor.

La acea vreme şi înca destui antrenori cred că durata acestui tip de antrenament cardio este ideală pentru clienţi lor.

Studiile si cercetările de ultimă oră ne arată că intervalul de antrenament de mare intensitate dureaza 20 de minute sau mai putin, activând metabolismul arderilor grăsimilor mult mai eficient decât orice altă formă de antrenament de rezistenţă (cardio)

Explicaţia acestei noi afirmaţii se bazează pe faptul că energia necesară refacerii după efort este direct proporţionala cu efortul care afectează metabolismul în timpul antrenamentului. Astfel noi putem înţelege că un efort de mare intensitate prelungeşte in mod obligatoriu durata refacerii organismului, metabolismul fiind influenţat pe o durată mult mai mare de timp (necesară refacerii) decât în cayul eforturilor moderate care depăsesc durata de 20 minunte de lucru.

De aici putem intelege că (durata antrenamentului cardio) mai bine facem un atrenament cardio de 20 de minute la o intensitate mare, care în final va duce la ardera grăsimilor, decât să facem 40 de minute de antrenament care, în final, va arde mai puţine grăsimi.

Rolul antrenorului perosnal este să cunoască foarte bine starea de fitness a clinetului său astfel în cât să îi stabilieasca exact intensitatea acestui tip de antrenament, pentru a evita accidentarile ori supra-antrenamentul.

X